ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσλήψεις, «όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο» προαναγγέλλει η Γεροβασίλη

11:21 - 22 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Προσλήψεις, «όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο» προαναγγέλλει η Γεροβασίλη
Το ελληνικό Δημόσιο θα κάνει προσλήψεις σε κρίσιμους θεσμούς του κοινωνικού κράτους ανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μία ημέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι  η κυβέρνηση μελετά και θα δρομολογήσει το επόμενο έτος μέτρα που θα ανακουφίσουν τον κάθε Έλληνα πολίτη και κυρίως τη μεσαία τάξη με φοροελαφρύνσεις και μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

«Μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια, η χώρα από χθες μπορεί να χαράξει το δικό της δρόμο και να βαδίσει μόνη της, ελεύθερα και με εθνική αξιοπρέπεια, έχοντας ανακτήσει τη θέση της στο γεωπολιτικό περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σημείωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, για την οποία η σημερινή κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. «Εντός των δημοσιονομικών ορίων, η κυβέρνηση χαράσσει τις πολιτικές που σπρώχνουν τη χώρα μόνο μπροστά, με αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, προκειμένου να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω», πρόσθεσε.

Επίσης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι προσλήψεις θα γίνουν «όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο» σε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους. «Δεν είναι παροχολογία, είναι ανάγκη», είπε.

Εν όψει μάλιστα της ΔΕΘ, επισήμανε ότι «η προσοχή μας αυτό το διάστημα είναι στραμμένη στη μεσαία τάξη με μέτρα εντός των δυνατοτήτων μας, καθώς έχουμε πλεονάσματα μεγαλύτερα από αυτά που απαιτούνται», ενώ για τη μείωση των συντάξεων  ισχυρίστηκε ότι «σήμερα δεν είναι αναγκαίο αυτό το μέτρο».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη στάση της αντιπολίτευσης στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, η υπουργός επικαλέστηκε χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πλέον η χώρα δεν θα έχει φθηνό δανεισμό, λέγοντας ότι αυτό σημαίνει ότι η προσδοκία και ο στόχος της Ν.Δ. είναι ένα διαρκές μνημόνιο για τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.