ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι…περιμένουν ακόμα τα επιδόματα

10:21 - 23 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Έναν μήνα μετά την τραγωδία στο Μάτι…περιμένουν ακόμα τα επιδόματα
Το επίδομα που επρόκειτο να δοθεί στους πυρόπληκτους, ύψους 586 ευρώ, για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των πρώτων ημερών, όπως ρουχισμός, τροφή και μετακινήσεις, δεν έχει δοθεί ακόμα σε κανέναν.

Έναν μήνα μετά την τραγωδία της «Μαύρης Δευτέρας» στην Ανατολική Αττική, διαπιστώνεται ότι το ποσό δεν έχει πιστωθεί ακόμα στους δικαιούχους για… γραφειοκρατικούς λόγους, όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος». Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν εκτός από τους ίδιους τους κατοίκους και πηγές του υπ. Εσωτερικών, που επικαλούνται για την καθυστέρηση τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.

«Τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του δήμου. Τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μέχρι στιγμής τίποτα», κατήγγειλε στον «Ε.Τ.» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα, Διονυσία Κανελλοπούλου, σχετικά με τα περίπου 1.500 επιδόματα της τάξεως των 586 ευρώ για τους πυρόπληκτους, τα οποία έχουν προαναγγελθεί από τις πρώτες μέρες της τραγωδίας.

«Πιστεύω ότι έδωσαν πολλές υποσχέσεις και αδυνατούν να τα εκπληρώσουν όλα μαζί. Δεν πιστεύω ότι δεν θέλουν. Θεωρώ όμως ότι κάπου μπλόκαραν. Οι αιτήσεις φυσικά συνεχίζονται. Μπορεί να κάνει και κάποιος που έλειπε σε διακοπές και διαπίστωσε τώρα πως κάηκε το σπίτι του. Για ένα μήνα ακόμη θα συνεχιστούν οι αιτήσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών πάντως μιλώντας στον «Ε.Τ.» ανέφεραν πως «ίσως είναι και θέμα ωρών να καταβληθούν αυτά τα χρήματα, καθώς σε άλλες περιπτώσεις παίρνουν μήνες οι διαδικασίες όπως επίσης καθυστερεί αρκετά και η πίστωση των χρημάτων. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες έχουν κινηθεί ταχύτατα. Εχουμε εγκρίνει πάντως την πίστωση των χρημάτων και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.