ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στο Μάτι: Γνώριζαν την ύπαρξη νεκρού από τις 21:30

16:02 - 26 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Φωτιά στο Μάτι: Γνώριζαν την ύπαρξη νεκρού από τις 21:30
Νέες πληροφορίες για τα όσα έγιναν το τραγικό βράδυ της 23ης Ιουλίου στο Μάτι φέρνει στο φως δελτίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ, που αποκαλύπτει ότι η πρώτη ενημέρωση για την ύπαρξη νεκρού ήρθε περίπου στις 21:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» η πρώτη ειδοποίηση από το ΕΚΑΒ για την ύπαρξη νεκρού στο Νέο Βούτζα καταγράφεται στις 21:33, σχεδόν δηλαδή δυόμιση ώρες προτού την ενημέρωση του πρωθυπουργου από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς.

Στις 22:15 υπάρχει ενημέρωση για δεύτερο νεκρό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ενώ μία ώρα μετά στις 23:15 γίνεται λόγος για ακόμη δυο νεκρούς, πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους. Το ΕΚΕΠΥ αυτή την ώρα έχει επισήμως ενημερωθεί για τέσσερις νεκρούς

Αναφέρεται επίσης ότι στις 23:49, ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών. Επιπλέον, στη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, η διευθύντρια του Σισμανογλείου επικοινωνεί με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ζητώντας οδηγίες για το πώς θα χειρίζεται τους συγγενείς που πηγαίνουν για ταυτοποίηση των νεκρών συγγενών τους και μερικά λεπτά αργότερα, και πάντως πριν από την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για ύπαρξη νεκρών, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Παπαευσταθίου προχωράει σε ενεργοποίηση του σχεδίου μαζικής απώλειας υγείας, ενώ επικοινωνεί με τους διοικητές των νοσοκομείων «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο» προκειμένου να θέσουν σε ετοιμότητα ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης των πληγέντων.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, σε ορισμένα από τα γεγονότα που βρίσκονται αποτυπωμένα εγγράφως στο «ημερολόγιο» του ΕΚΕΠΥ, το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου είχαν αναφερθεί σε δημόσιες δηλώσεις τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σε δομές υγείας. Ο Μιχάλης Γιαννάκος, για παράδειγμα, πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είχε επισημάνει ότι ήδη από τις 10.33 μ.μ. το Σισμανόγλειο είχε ετοιμάσει ειδικό χώρο για την υποδοχή μεγάλου αριθμού νεκρών και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος αντίστοιχα, είχε πει ότι οι πρώτοι νεκροί είχαν παραληφθεί από ασθενοφόρα στις 9.50 μ.μ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.