ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ύδρα

14:22 - 27 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Ξεκίνησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ύδρα
Στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην Ύδρα, με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών. Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη έχουν εκφορτωθεί ήδη στην Ύδρα και θα συνδεθούν με το δίκτυο για λόγους ασφαλείας αν και έχει εντοπιστεί η διαρροή και η σταδιακή ηλεκτροδότηση έχει ξεκινήσει μέσω του ενός από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια.

Αργά το απόγευμα αναμένεται να αποκατασταθεί και η υδροδότηση στο σύνολο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι οι τρεις γεννήτριες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και η υδροδότηση της Ύδρας.

Επιπλέον, σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το υποθαλάσσιο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί, ενώ εκτίμησε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα καθώς έχει εντοπιστεί κοντά στις ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η βλάβη δεν οφείλεται σε αποκοπή του καλωδίου αλλά σε διαρροή ρεύματος σε κάποιο σημείο του Δικτύου με αποτέλεσμα να λειτουργούν οι δικλίδες ασφαλείας των μετασχηματιστών και να μην μπορεί να λειτουργήσει ούτε η εφεδρική διασύνδεση.

Εξειδικευμένα συνεργεία, από την Πάτρα με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και δύτες από την Αθήνα  μεταβαίνουν στην Ύδρα προκειμένου να εντοπίσουν την αιτία της βλάβης και να την αποκαταστήσουν.

Στο μεσοδιάστημα, η ηλεκτροδότηση θα γίνεται μέσων των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 27 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.