ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώνεται ο νέος τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια-Οι αλλαγές

08:39 - 03 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Ανακοινώνεται ο νέος τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια-Οι αλλαγές
Τις μεταρρυθμίσεις για το λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας.

Οι αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές αλλαγές που θα ανακοινωθούν απευθύνονται  στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, την καθιέρωση ενός εθνικού απολυτηρίου και την ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων Λυκείου σε μικρό αριθμό σχολών ΑΕΙ χαμηλής ζήτησης

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα εξεταζόμενα μαθήματα θα παραμείνουν τέσσερα, όπως ισχύει σήμερα, ενώ παράλληλα στη Γ’ Λυκείου θα διευρυνθούν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων στα οποία οι μαθητές θα εξετάζονται για να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο.

Οι εξετάσεις στα τέσσερα μαθήματα θα είναι κεντρικά οργανωμένες προκειμένου να διασφαλίζεται το αδιάβλητο και δεν αποκλείεται να διενεργούνται σε επίπεδο Περιφέρειας. Ο τελικός βαθμός του απολυτηρίου θα υπολογίζεται σε ποσοστό 15% για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.  Οποίος μαθητής δεν επιθυμεί να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα έχει τη δυνατότητα να πάρει το εθνικό απολυτήριο χωρίς να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές.

Τέλος υπογραμμίζεται πως το νέο σύστημα  θα τεθεί σε ισχύ από τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:42 - 03 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.