ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλοσοφική Αθηνών: Εσφαλμένη η κατάργηση των Λατινικών

18:40 - 04 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Φιλοσοφική Αθηνών: Εσφαλμένη η κατάργηση των Λατινικών
Απολύτως εσφαλμένη χαρακτηρίζει την κατάργηση των Λατινικών και αντικατάστασης του μαθήματος από αυτό της Κοινωνιολογίας, ως εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, τονίζει ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, «δυστυχώς θα συντελέσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών των μαθητών και μαθητριών της χώρας μας». 

Στην ανακοίνωση της η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αναφέρεται σε συνειδητή υποβάθμιση ενός σημαντικά μεγάλου επαγγελματικού κλάδου, αυτού των φιλολόγων, όπως αυτή θα προκύψει μέσω της αφαίρεσης διδακτικών ωρών και της αλλοίωσης του χαρακτήρα του σχολείου.

Ταυτόχρονα, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενη «απομόνωση» του μαθητικού πληθυσμού της χώρας από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μια γενικότερη τάση αναθεώρησης της όποιας απομάκρυνσης  υπήρξε τα τελευταία χρόνια από την κλασική παιδεία.

«Προκαλεί τουλάχιστον κατάπληξη η απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει και ουσιαστικά να εξοβελίσει από το εκπαιδευτικό σύστημα το μάθημα των Λατινικών, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές και τις μαθήτριές μας σε ελλιπέστατη κατάρτιση στο σημαντικότατο πεδίο της ιστορίας και του πολιτισμού, σε μονομέρεια και σε προσκόλληση σε ξεπερασμένες εθνικιστικές αντιλήψεις», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.