ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με... υπογραφή CIA και FBI στη ΔΕΘ

07:22 - 06 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με... υπογραφή CIA και FBI στη ΔΕΘ
Στη φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, αλλά οι τιμές δεν περιορίζονται εντός της έκθεσης. FBI και CIA θέλουν να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ καθορίζουν τους κανόνες ασφαλείας σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Ας μην ξεχνάμε πως το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι το μεγαλύτερο της Έκθεσης, ενώ στην πόλη θα βρεθεί και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Στο Reporter επισημάναμε από την Τετάρτη την έντονη παρουσία Αμερικανών πρακτόρων στη συμπρωτεύουσα και η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ έρχεται να επιβεβαίωσει τις πληροφορίες. CIA και FBI, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ αποφάσισαν τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στη ΔΕΘ και φυσικά θα είναι δρακόντεια.

Η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών, ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 ανθρώπων.

Σε όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί. Ήδη, οι άδειες των αστυνομικών της πόλης έχουν ανακληθεί, ενώ αναμένονται και 60 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, που επίσης συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αποτροπή επεισοδίων κατά το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου, όπου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο Αλέξης Τσίπρας

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:02 - 06 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.