ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλήψεις σε Χανιά και Ηράκλειο για λαθραία τσιγάρα και καπνό

18:40 - 10 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Συλλήψεις σε Χανιά και Ηράκλειο για λαθραία τσιγάρα και καπνό
Στη σύλληψη ενός 26χρονου και μιας 26χρονης, προχώρησαν σήμερα το πρωί, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Κατόπιν ελέγχου σε φορτηγό όχημα το οποίο βγήκε από ε/γ-ο/γ πλοίο προερχόμενο από τον Πειραιά, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό την 26χρονη, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα πίσω από συσκευασίες ρολών χαρτιού υγείας, 25 χαρτοκιβώτια μέσα σε μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, τα οποία περιείχαν 10.400 πακέτα τσιγάρων και 1200 συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ποσότητα των καπνικών προϊόντων, το όχημα , τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων προχώρησαν στη σύλληψη ενός 69χρονου με τις ίδιες κατηγορίες.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Χανίων, εντοπίστηκε ο 69χρονος να παραλαμβάνει δέμα, το οποίο περιείχε 40 πλαστικές συσκευασίες με κομμένο καπνό, συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών περίπου, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.