ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Ένας στους δύο Ελληνες παίρνει συμπληρώματα διατροφής!

18:24 - 11 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Έρευνα: Ένας στους δύο Ελληνες παίρνει συμπληρώματα διατροφής!
Αίσθηση προκαλεί έρευνα της ΑΚΟΣ (μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία αποτελείται από επιστήμονες του χώρου της υγείας), καθώς δείχνει ότι ένας στους δύο Έλληνες παίρνει συμπληρωμάτα διατροφής αναζητώντας το «ελιξίριο» που θα του διασφαλίσει μακροζωία και καλή ποιότητα υγείας.

Επίσης, ένας στους τρεις αγοράζει συμπληρώματα διατροφής για λογαριασμό άλλου και ένας στους τέσσερις όσων συμμετείχαν στην έρευνα (23%) κρύβει από τον γιατρό του ότι παίρνει συμπληρώματα διατροφής είτε γιατί φοβάται ότι αυτός θα τον επικρίνει είτε γιατί δεν εμπιστεύεται την κρίση του.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πάνω από 50% δαπανούν μηνιαίως έως και 25 ευρώ ενώ ένας στους πέντε διαθέτει πάνω από 50 ευρώ για την αγορά συμπληρωμάτων διατροφής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.128 άτομα, τα οποία συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Από αυτούς το 67,2% ήταν γυναίκες και το 32,8% άνδρες. Το 65,1% δήλωσαν υγιείς και 35,9% δήλωσαν ασθένεια όπως σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, χρόνια νεφρική νόσο, χρόνιο νόσημα εντέρου, καρκίνο ή άλλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.