ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντάσεις στις πορείες για την 5η επέτειο της δολοφονίας Φύσσα

21:02 - 18 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Εντάσεις στις πορείες για την 5η επέτειο της δολοφονίας Φύσσα
Ένταση επικρατεί στον Πειραιά, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου πριν από λίγη ώρα είχε καταλήξει η πορεία μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Στη σημείο έχουν στηθεί οδοφράγματα και έχουν μπει φωτιές σε κάδους, ενώ έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έξω από το δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σημειώθηκε μικροένταση με ομάδα κουκουλοφόρων να πετάει πέτρες και μολότοφ προς στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

ep peir03

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Εγνατία, εκεί όπου κατέληξε η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

 Λίγο νωρίτερα επεισόδια είχαν ξεσπάσει και στο κέντρο της Πάτρας. Ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε καταλήξει η πορεία και κινήθηκαν προς την οδό Ερμού, με προορισμό το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με την ρίψη χημικών.

Σημειώνεται ότι συγκεντρώσεις και αντιφασιστικές πορείες οργανώθηκαν το απόγευμα στην Αθήνα και άλλες πόλεις (Ηράκλειο, Πάτρα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Λάρισα, Κάρδιτσα κ.ά.), με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ep thes02

Τελευταία τροποποίηση στις 21:19 - 18 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.