ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετ’εμποδίων η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

19:37 - 24 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Μετ’εμποδίων η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
«Μπλόκο» στην εισαγγελική έρευνα για την απόδοση ευθυνών αναφορικά με την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι βάζει η έγγραφη εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να συμπεριληφθεί στην δικογραφία το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Η προαναφερθείσα εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων δόθηκε μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, και ως εκ τούτου θα πρέπει οι δικαστικές αρχές να αναμένουν τα αποτελέσματα προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση.

Με τα νέα δεδομένα, η «κατεπείγουσα» έρευνα , η οποία κατόπιν της παραλαβής του πορίσματος του πραγματογνώμονα τον οποίο είχε ορίσει η εισαγγελία Πρωτοδικών όδευε προς την κλήτευση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων, «φρενάρει» μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα, που αριθμεί πάνω από 100 σελίδες, καταλήγει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αλλά δεν αποδίδει ευθύνες σε πρόσωπα, κάτι που θα κάνει ο εισαγγελέας όταν ολοκληρώσει την έρευνά του.

Την υπόθεση θα αναλάβουν δύο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι γνωρίζουν την υπόθεση, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας που διενεργούσε την έρευνα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην Εισαγγελία Εφετών.

Ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνας, ο κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι κλήθηκαν ήδη σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της έρευνας οι αρχές είχαν προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.