ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες μαρτυρίες και βίντεο για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

14:07 - 27 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Νέες μαρτυρίες και βίντεο για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου
Νέες μαρτυρίες και οπτικό υλικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και τις συνθήκες θανάτου του, έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Σε βίντεο διάρκειας 1′.30, που φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, τραβηγμένο με κινητό τηλέφωνο από αυτόπτη μάρτυρα, ο Ζακ Κωστόπουλος αφού δέχθηκε τον ξυλοδαρμό του 73χρονου κοσμηματοπώλη και του 55χρονου καταστηματάρχη, αιμόφυρτος και εμφανώς αναίσθητος, έρχεται αντιμέτωπος με τη βία που ασκείται από 8 αστυνομικούς ενώ επιχειρούν να τον συλλάβουν.

Στο βίντεο ο 33χρονος έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις του, το κεφάλι του είναι μπανταρισμένο και ματωμένο, ωστόσο αστυνομικός φαίνεται να τον κλωτσάει παρότι είναι ήδη ακινητοποιημένος και ένας δεύτερος τον πατάει στην προσπάθεια να του περάσουν χειροπέδες. Σε ένα άλλο πλάνο άνδρας της ΕΛΑΣ κρατά με γυμνά χέρια μαχαίρι, το θεωρούμενο ως πειστήριο του εγκλήματος που φέρεται να είχε μαζί του ο νεαρός.

 

 

"Δεν μπήκε για να ληστέψει"

Παράλληλα, τα δεδομένα αλλάζει τα δεδομένα μία νέα μαρτυρία για την ημέρα που έχασε την ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση του 33χρονου. Υπάλληλος κοντινού καταστήματος κατέθεσε, σύμφωνα με το «Έθνος», ότι ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθούσε να εισέλθει σε όποιο κατάστημα μπορούσε. Όπως ανέφερε, ο 33χρονος είχε αρχικά προσπαθήσει να μπει στην επιχείρηση στην οποία εργάζεται με τρία άτομα να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Και προσθέτει: «Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου». Σύμφωνα με την ίδια, επομένως, υπάρχουν τρία άτομα που ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο λίγο πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και τα οποία δεν έχουν εμφανιστεί στις αρχές με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς την ταυτότητά τους.

Εξάλλου, ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς που έφτασαν έξω από το κοσμηματοπωλείο, κατέθεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι ο Κωστόπουλος σε κατάσταση μετά τον ξυλοδαρμό από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, πήρε ένα κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά της τζαμαρίας, και αφού αρχικά απείλησε άνδρα του ΕΚΑΒ, στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει στρέφοντάς το στο στήθος του. Όλα τα παραπάνω συνδέονται με πληροφορίες ότι πριν από το περιστατικό τον είχαν διαπομπεύσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.