ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο επεισόδιο στη δικαστική περιπέτεια του Ανδρέα Γεωργίου

18:12 - 27 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Νέο επεισόδιο στη δικαστική περιπέτεια του Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ έρχεται ξανά αντιμέτωπος με το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του σε δίκη.

Μετά από δυο απαλλακτικά βουλεύματα και δυο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση Γεωργίου επέστρεψε στο συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα έχει τον τελευταίο λόγο, για το εάν τελικά ο Ανδρέας Γεωργίου καθίσει στο εδώλιο για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Μία κατηγορία, που συνδέεται με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να μπει η Ελλάδα σε μνημονιακή τροχιά, λαμβάνοντας μέτρα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κ. Γεωργίου, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έλαβε καταθέσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι βεβαιώνουν την ορθότητα μέτρησης του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά υιοθέτησε τις καταγγελίες των πρώην μελών του ΔΣ της αρχής, οι οποίες άνοιξαν άλλωστε και την επίμαχη έρευνα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.