ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας-Η πορεία σε ζωντανή μετάδοση

21:14 - 27 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Πού θα χτυπήσει ο μεσογειακός κυκλώνας-Η πορεία σε ζωντανή μετάδοση
Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα -στον οποίο έχει δοθεί το όνομα «Ζορμπάς»- αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα τελευταία στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών», με τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες να σαρώνουν τη χώρα.

Η κίνηση του επερχόμενου μεσογειακού κυκλώνα, αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφών», το meteo-ΕΑΑ θα εκδώσει νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.

Ο «Ξενοφών» κόβει το ρεύμα και βάζει λουκέτο στα σχολεία

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Στην Αττική διακοπές ρεύματος σημειώνονται στις περιοχές Βριλήσσια, Πεντέλη και Παλλήνη, μετά από πτώση δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης του δικτύου.

Επίσης, χωρίς ρεύμα βρίσκονται και τέσσερα χωριά στα Κύθηρα.

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (28 Σεπτεμβρίου) όλα τα σχολεία Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, λόγω της έντονης κακοκαιρίας. Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο και όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία. Η απόφαση ελήφθη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για προληπτικούς λόγους, λόγω της πρόβλεψης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την πορεία και την ένταση των πρωτοφανών ανέμων και του κυκλώνα που σαρώνουν το Αιγαίο.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:29 - 27 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.