ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AFP για Μόρια:Ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει τα χρειώδη

13:27 - 28 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
AFP για Μόρια:Ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει τα χρειώδη
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προστίθεται στα διεθνή μέσα που περιγράφουν με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο για τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα μας. Το ρεπορτάζ καταλογίζει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί και δηλώσεις προσφύγων που διαμένουν στη Μόρια.

«Γιατί δεν κάνουν τίποτε οι Έλληνες, όταν παίρνουν τόσα λεφτά για να μας φροντίσουν», διερωτάται ο Τζαμάλ, ένας 53χρονος πρόσφυγας από τη Σομαλία που έφθασε πριν από τρεις εβδομάδες στη Μόρια μαζί με την τυφλή 21χρονη κόρη του.

«Η ερώτησή του απηχεί την απογοήτευση πολλών άλλων εγκλωβισμένων στον καταυλισμό για την προφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να τους εξασφαλίσει τα χρειώδη», σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει τις πολλές απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμού που έκαναν πρόσφυγες στη Μόρια, όπως ανέφεραν οι MSF , τη δραματική επιδείνωση της ψυχικής υγείας ανθρώπων που υπέστησαν ήδη διάφορα τραύματα αναγκαζόμενοι να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, τις τεράστιες ελλείψεις αναφορικά με την προστασία των παιδιών και των πλέον ευάλωτων. Κι όπως σημειώνει η ελληνική κυβέρνηση «επιρρίπτει την ευθύνη στη συνεχιζόμενη ροή νέων αφίξεων και την αποτυχία των κρατών μελών της ΕΕ να συνάψουν μια συμφωνία για τον επιμερισμό των προσφύγων», υπογραμμίζοντας ότι από τις αρχές του έτους έχουν φθάσει άλλοι 21.737 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Ο χειμώνας, όμως -καταλήγει το AFP-, πλησιάζει και ο φόβος είναι ότι ο καταυλισμός θα είναι γι’ άλλη μια φορά απροετοίμαστος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μέχρις ότου το κράτος αναγκαστεί γι’ άλλη μια φορά να επέμβει για να επιλύσει την επόμενη κρίση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.