ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρεί η κακοκαιρία από Δευτέρα-Συνεχίζονται οι έρευνες για 4 αγνοούμενους

21:59 - 30 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
Υποχωρεί η κακοκαιρία από Δευτέρα-Συνεχίζονται οι έρευνες για 4 αγνοούμενους
Για υποχώρηση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι της Δευτέρας, κάνει λόγο το τελευταίο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θεομηνία που προκάλεσε ο κυκλώνας "Ζορμπάς" αφήνει πίσω της πολυάριθμες καταστροφές, ενώ αυτή τη στιγμή αγνοούνται τέσσερις άνθρωποι.

Τι προβλέπει η ΕΜΥ

Στην ανατολική Ελλάδα έχει πλέον μετατοπιστεί το κύμα των εντόνων βροχοπτώσεων, το οποίο το προηγούμενο 24ωρο επηρέασε τα Κεντρικά και Νότια με μεγάλα ύψη βροχής. Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρεάζει βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο με κίνηση βορειοανατολική και βαθμιαία εξασθενεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο τις επόμενες ώρες είναι η Ανατολική Στερεά η Εύβοια (κυρίως η Κεντρική και η Βόρεια), τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και οι νησιωτικές περιοχές των Βορείων Σποράδων και του υπόλοιπου Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Αύριο, οι βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Επίσης, αύριο θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Εύβοια, με τις σαρωτικές πλημμύρες και καταστροφές να σαρώνουν την περιοχή, ενώ στο Μαντούδι αγνοούνται τρεις άνθρωποι, και ένας ακόμη αγνοείται στον Αλμυρό Βόλου.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, καθώς και έναν 27χρονο.

Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν.

Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό.

Κλειστά τα σχολεία στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για αύριο Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Με την ίδια ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.