ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε μετανάστες νεκροί στον Εβρο- Έρευνες για αγνοούμενους

12:59 - 03 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Πέντε μετανάστες νεκροί στον Εβρο- Έρευνες για αγνοούμενους
Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε μετανάστες στον Έβρο κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό με αφετηρία το σημείο Ενέζ στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, όταν συνολικά 11 άτομα προσπάθησαν να διασχίσουν τον Έβρο. Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να κολυμπήσουν πίσω στις τουρκικές ακτές, και να ειδοποιήσουν τις αρχές. Οι άνδρες που επιχείρησαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν και να διασώσουν 4 άτομα. Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν στην περιοχή 5 σορούς, ενώ ακόμη δύο πρόσφυγες αγνοούνται.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριοι και περισσότεροι από 300.000 Ιρακινοί έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, ενώ ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, αυξήθηκε κατά 522%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.