ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αστυπάλαια «κόβει» το τσιγάρο

06:21 - 10 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Η Αστυπάλαια «κόβει» το τσιγάρο
Ενώ η Ελλάδα αδυνατεί εδώ και χρόνια να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο, η Αστυπάλαια, φιλοδοξεί να γίνει το πρώτο νησί της χώρας που θα σέβεται απόλυτα όσους δεν καπνίζουν.

Η «smoke-free» πρωτοβουλία του Δήμου Αστυπάλαιας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος, ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και όπως τονίστηκε στόχος είναι να εφαρμοστεί η αντικαπνιστική νομοθεσία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του νησιού, αλλά και στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Το κάπνισμα θα απαγορευθεί στο Δημαρχείο και σε όλους τους κλειστούς δημόσιους. Επίσης, η περιοχή των ανεμόμυλων ανακηρύχθηκε ως «ανοιχτή ζώνη χωρίς τσιγάρο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Πανορμίτης Κονταράτος υπογράμμισε τους λόγους που οδήγησαν την Αστυπάλαια σε αυτή την πρωτοβουλία: «Μεταμορφώνουμε την Αστυπάλαια στο πρώτο ελληνικό νησί που απαλλάσσεται από το τσιγάρο με στόχο να παρέχουμε “ανάσες ευεξίας” τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες του νησιού. Αισιοδοξούμε ότι η πρωτοβουλία μας θα βοηθήσει να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη σχετικά με το τσιγάρο».  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.