ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη «δαγκάνα» ΣΔΟΕ κοκαΐνη αξίας 1,32 εκατ. ευρώ

15:36 - 16 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Στη «δαγκάνα» ΣΔΟΕ κοκαΐνη αξίας 1,32 εκατ. ευρώ
Νέο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατάφερε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο προχώρησε στη σύλληψη 34χρονου που βρέθηκε με 3 κιλά και 68 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & λοιπών ελεγχομένων προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ, οι Βελγικές Τελωνειακές Αρχές και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π) οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος. Το δέμα  προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Η επιχείρηση είχε τη σχετική έγκριση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, χθες εμφανίστηκε σε κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛΤΑ 34χρονος Έλληνας, ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα. Για την παραλαβή χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος, ως στοιχεία παραλήπτη. Το δέμα περιείχε  ποσότητα κοκαΐνης 3 κιλών και 68 γραμμάριων κοκαΐνης.

Μετά την παραλαβή του δέματος επενέβησαν υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το ίδιο άτομο σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία και ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές σήμερα ένας έμπορος αγοράζει κοκαΐνη έναντι 40.000 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, το κέρδος που βγάζει νοθεύοντας την είναι πολλαπλάσιο. Μέσω της νοθείας το ένα κιλό κοκαΐνης μπορεί να φθάσει στα έξι κιλά. Η κοκαΐνη νοθεύεται συνήθως με σόδα ή άλλες χημικές ουσίες. Κατά εκτιμήσεις των Αρχών από τη διακίνηση ενός κιλού καθαρής κοκαΐνης ένας έμπορος κερδίζει περί τα 440.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως το ΣΔΟΕ πέτυχε καίριο πλήγμα καθώς απέσυρε κοκαΐνη αξίας 1,32 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.