ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενώπιον της δικαιοσύνης 29 άτομα για τη φωτιά στο Μάτι

09:13 - 17 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ενώπιον της δικαιοσύνης 29 άτομα για τη φωτιά στο Μάτι
Ανάμεσα στους υπόπτους τέλεσης αξιόποινης πράξης συμπεριλαμβάνεται ο 65χρονος άνδρας που έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλης και ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα και στοιχεία της δικογραφίας, φέρεται να είναι εκείνος που πυροδότησε τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο 65χρονος, φέρεται να πυροδότησε την πυρκαγιά όταν άρχισε να καίει ξερά χόρτα στην περιοχή και ενδέχεται ή από μια σπίθα ή από σπινθήρες, η φωτιά να μεταδόθηκε γρήγορα στη γύρω περιοχή και να έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν την 23η Ιουλίου.

Ο 65χρονος, όπως και τα υπόλοιπα πρόσωπα που έχουν κληθεί από για ανωμοτί εξηγήσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας για το Μάτι ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29. Εκτός από τους 20 εμπλεκόμενους της ποινικής δικαιοσύνης, θα κληθούν οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.