ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πορτογάλος ΥΠΕΣ επισκέπτεται τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα

14:36 - 23 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ο Πορτογάλος ΥΠΕΣ επισκέπτεται τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα
Τον υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, Εντουάρντο Καμπρίτα, υποδέχθηκε σήμερα στη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Ελαιώνα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Οι δύο υπουργοί περιηγήθηκαν στους χώρους της δομής, συζήτησαν με τη διοίκηση και συνομίλησαν με τους φιλοξενούμενους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Βίτσας ευχαρίστησε τον Πορτογάλο υπουργό για την επίσκεψή του. «Είναι αλήθεια ότι με την Πορτογαλία, αλλά και με άλλες χώρες, συνεργαζόμαστε πολύ στενά, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, αν είναι δυνατόν, ένας νέος κανονισμός για το "Δουβλίνο". Συγχρόνως, πιστεύουμε και οι δύο ότι δεν υπάρχει λύση αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη και ανακατανομή. Είναι θετικό που είδε δύο διαφορετικά πράγματα, δηλαδή όσα γίνονται στη Σάμο και αυτά που γίνονται στον Ελαιώνα».

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι ο κ. Καμπρίτα «έδειξε τη αγάπη του προς την Ελλάδα. Βεβαίως, ανταποκρινόμαστε κι εμείς με την αγάπη μας προς την Πορτογαλία, άλλωστε έχουμε αρκετά κοινά σημεία μεταξύ μας. Είναι δεδομένη η κοινή μας προσπάθεια, όπως είπε και ο ίδιος, ώστε στα ευρωπαϊκά προβλήματα να υπάρχουν ευρωπαϊκές λύσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.