ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάκυνθος: Ο Λέκκας δεν αποκλείει ακόμη και μετασεισμό 5,8 ρίχτερ

17:58 - 26 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Ζάκυνθος: Ο Λέκκας δεν αποκλείει ακόμη και μετασεισμό 5,8 ρίχτερ
Μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,4 ρίχτερ τα ξημερώματα της Παρασκευής, η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο νησί.

Οι σεισμολόγοι θεωρούν δεδομένο πως ο σεισμός των 6,4 ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός και θεωρούν φυσιολογική τη μετασεισμική δραστηριότητα.

Δεν αποκλείουν, όμως, να προκύψει και κάποιος μεγάλος μετασεισμός που μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 5,8 ρίχτερ!

«Αυτό που προβλέπουμε για τη Ζάκυνθο είναι μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, μια ακολουθία που θα περιλαμβάνει σεισμούς μικρούς αλλά πιθανότατα και έναν μεγαλύτερο της τάξης των 5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

«Είναι και αυτοί μεγάλοι σεισμοί αλλά είναι κατά 300 φορές μικρότεροι από τον κύριο σεισμό των 6,4 βαθμών, θα είναι ένας σεισμός που δεν θα μας ανησυχήσει, αλλά θα πρέπει να υπάρξει δεδομένο ότι αυτός ο σεισμός θα είναι η σφραγίδα για να κλείσει η σεισμική ακολουθία, η οποία θα είναι μακρά και θα κρατήσει πάνω από έναν μήνα», πρόσθεσε ο καθηγητής, ενώ τόνισε πως παρά το μεγάλο μέγεθος του σεισμού, η Ζάκυνθος άντεξε.

Ο κ. Λέκκας, πήρε μέρος στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τη αντιμετώπιση των προβλήματων από το σεισμό που έλαβε χώρα στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. «Από το σημερινό σεισμό δοκιμάστηκε η Ζάκυνθος, αντεπεξήλθε το νησί, ο δομημένος ιστός και οι υποδομές δεν έπαθαν τίποτα, και στη συνέχεια δοκιμάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο είχε δοκιμαστεί και πριν τρία χρόνια στην άσκηση που είχαμε», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο καθηγητής κ. Λέκκας.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής για το επόμενο 48ωρο κηρύχτηκε η Ζάκυνθος μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.