ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσία Ματαρέλα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

13:18 - 28 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Παρουσία Ματαρέλα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Την παρέλαση παρακολουθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ιταλός ομόλογός του Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης.

Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί.

Παρακολουθήστε ζωντανά την στρατιωτική παρέλαση:

 

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ένας άνδρας και μία γυναίκα, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κρατώντας σημαίες, η μία με τον ήλιο της Βεργίνας, παρεισέφρησαν ανάμεσα στα σχολεία και παρέλασαν, σταματώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζοντας συνθήματα. Την ίδια στιγμή στο Σύνταγμα η ΛΑΕ είχε αναρτήσει πανο στο οποίο έγραφε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.