ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην 23η θέση στην εκμάθηση αγγλικών παγκοσμίως οι Έλληνες

09:10 - 06 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Στην 23η θέση στην εκμάθηση αγγλικών παγκοσμίως οι Έλληνες
Η κακή σχέση των Γάλλων με την αγγλική γλώσσα είναι ένα συχνό «ανέκδοτο» στους ευρωπαϊκούς κύκλους, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τους κατηγορούν για σωβινισμό. Ωστόσο, το αστείο δεν βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα η Γαλλία είναι ουραγός στην εκμάθηση αγγλικών. Στον αντίποδα, η Ελλάδα που συχνά υπερηφανεύεται για τα επίπεδα γλωσσομάθειάς όντως βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, παραμένοντας στη ζώνη των ευρωπαϊκών χωρών με «υψηλή επάρκεια».

Η χώρα μας βρίσκεται στην 19 θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην 23 θέση.

123123sdfsdfsdc

Επιπλέον δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλο χάσμα στην πρόσβαση των δυο φύλων στην εκμάθηση αγγλικών. Με τις γυναίκες μάλιστα να είναι κατά λίγο πιο μορφωμένες από τους άνδρες σε αυτόν τον τομέα.

Καταγραφή

Πρωταθλητές στα αγγλικά οι Σουηδοί

Οι Σουηδοί κατατάσσονται στους καλύτερους μη εγγενείς ομιλητές του κόσμου, σπρώχνοντας την Ολλανδία από την κορυφή πέρσι στη δεύτερη θέση.

Η Δανία, η Γερμανία και το Βέλγιο είναι μεταξύ των άλλων χωρών της ΕΕ που έχουν «πολύ υψηλή επάρκεια», ενώ 10 χώρες της ΕΕ.

Συνολικά, οι γλωσσικές δεξιότητες είναι ισχυρότερες στην Ευρώπη από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο, αλλά τονίζεται ότι τα επίπεδα ποικίλλουν ευρέως στην ήπειρο.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 05 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.