ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκρηκτικός μηχανισμός στην κατοικία Ντογιάκου-«Δεν χειρίζομαι υπόθεση που με στοχοποιεί»

10:07 - 13 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Εκρηκτικός μηχανισμός στην κατοικία Ντογιάκου-«Δεν χειρίζομαι υπόθεση που με στοχοποιεί»
Εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν τα ξημερώματα άγνωστοι έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα, τον οποίο οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη. Δεν έχει υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής, ωστόσο ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί στο παρελθόν, υποστηρίζει ότι δεν έχει δεχθεί απειλές αυτήν την περίοδο.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 4.00 π.μ. άγνωστος τηλεφώνησε σε ενημερωτικό ιστότοπο και στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά. Ο άγνωστος ανέφερε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας απέκλεισαν την περιοχή, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Μετά από έρευνες εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε κατσαρόλα, στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία.

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Στο σημείο παραμένει δύναμη της Αστυνομίας και το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ντογιάκος: Δεν χειρίζομαι κάποια σοβαρή υπόθεση για να στοχοποιηθώ

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ»,  υποστηρίζει από την πλευρά του ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», λέει ο εισαγγελέας ο οποίος στο παρελθόν έχει χειριστεί «βαριές» υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή και το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, λένε ότι ίσως η σημερινή ενέργεια σχετίζεται με το ότι «εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του".

Νωρίτερα, ο κ. Ντογιάκος ανέφερε: «Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου».

«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, όπου βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου» πρόσθεσε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αnt1.

Le Figaro: Η επίθεση παραπέμπει σε «Πυρήνες της Φωτιάς»
Στην επίθεση κατά του κ. Ντογιάκου αναφέρεται σε ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro υπενθυμίζοντας ότι «ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει επανειλημμένως να παραπεμφθούν σε δίκη τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, είχε επικριθεί από τα ΜΜΕ ότι προσπαθεί να μετριάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας της Siemens».
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα η απόπειρα παραπέμπει στους «Πυρήνες της Φωτιάς». «Οι λεπτομέρειες αυτής της απόπειρας- ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετημένος σε χύτρα κι ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα- θυμίζουν τις επιθέσεις των "Πυρήνων της Φωτιάς", μιας ελληνικής ομάδας αναρχικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και προσθέτει «οι μη αιματηρές επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Πίσω από αυτές φέρεται να κρύβονται αναρχικοί ή ακροδεξιοί ακτιβιστές».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 13 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.