ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς

17:17 - 13 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα που είχε καταθέσει ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, Λάζαρος Καρνέσης, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς. Στο σκέλος αυτό της δικογραφίας, δηλαδή με τους ελεγχόμενους γιατρούς περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από τη διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς διαφθοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.