ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα συζητηθεί στο τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

09:00 - 14 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Τι θα συζητηθεί στο τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Οι παγκόσμιες οικονομικές τάσεις, οι επιπτώσεις τους και οι προκλήσεις στην χάραξη πολιτικής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι λίγα μόνο από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του τέταρτου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα λάβει χώρα από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2019.

Επιπλέον για ακόμη μια χρονιά, στο μικροσκόπιο θα βρεθεί η μεταρρυθμιστική πορεία της Ελλάδας και η διερεύνηση ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης.

Μερικές από τις ημερίδες θα είναι:

  • Thinking the Unthinkable: Στο οποίο ο Nik Gowing, σύμβουλος του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, θα παρουσιάσει το φαινόμενου που πλέον ονομάζεται fake news και που έχει προβλέψει από το 2009.
  • What’s next for the Eurozone: Σε αυτή την ημερίδα θα γίνει συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης και τη βιωσιμότητά της. Επιπλέον θα αναδειχθεί η ανάγκη για πιο τολμηρούς πολιτικούς ηγέτες. Στη συζήτηση θα συμμετέχει το LSE’s Hellenic Observatory.
  • Upgrading Europe's Convergence Machine: Σε αυτό το κομμάτι θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογικές αλλαγές, τη λεγόμενη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και πως αυτά επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι:  Δημήτρης Λιάκος. Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Christian Bodewig, ο οποίος ηγείται του προγράμματος Inclusive Growth στην ΕΕ, ο Alfonso Garcia-Mora, Διευθυντής Χρηματοδότησης, ανταγωνιστικότητας  & Καινοτομίας στην Παγκόσμια Τράπεζα και ο Dr. Arup Banerji, Περιφερειακός διευθυντής των χωρών της ΕΕ.
  • From Diasporic to Transnational Communities: Σε αυτή την ημερίδα θα συζητηθεί το ζήτημα της παγκόσμιας κρίσης ταυτότητας. Ομιλητές θα είναι: ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Πρεβελάκης, η ερευνήτρια στο SciencesPo Riva Kastoryano, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Yossi Shain, ο Ομότιμος συνεργάτης του κολλεγίου St. Anthony’s, Richard Clogg και η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 14 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.