ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπε ο Ιερώνυμος στην Ιεραρχία- Αποχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

15:04 - 16 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Τι είπε ο Ιερώνυμος στην Ιεραρχία- Αποχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται από το πρωί της Παρασκευής η κρίσιμη συνεδριάση της Ιεραρχίας για τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε λίγο πριν από τις 12 ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επέτρεψε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να μιλήσει για το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Επίσης, μητροπολίτες εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι καθώς υπήρξε η αίσθηση ότι όποιος διατυπώνει επιφυλάξεις έπρεπε να είναι πολύ σύντομος στην τοποθέτησή του.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν επικαλούμενοι κώλυμα οι μητροπολίτες Κιλκισίας, Περιστερίου και Λήμνου ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αποχώρησε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος καθώς είχε μια προγραμματισμένη εκκλησιαστική υποχρέωση.

Τι είπε ο Ιερώνυμος στην ομιλία του

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον πρωθυπουργό, κάνοντας έκκληση να μην απαξιωθεί η προσπάθεια. Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από αρχιερείς, που θα γνωρίζουν από νομικά, την νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Σχέδιο νόμου το οποίο και θα τεθεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο.

Επιπλέον, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το ποσό που θα δίνει η Πολιτεία για την μισθοδοσία των κληρικών και τούτο να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.