ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Καταιγίδα» μολότοφ, επεισόδια και οδοφράγματα στα Εξάρχεια

21:18 - 17 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Επέτειος Πολυτεχνείου: «Καταιγίδα» μολότοφ, επεισόδια και οδοφράγματα στα Εξάρχεια
Με κεντρικά συνθήματα "Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό", και "τόσα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, η χούντα δεν τελείωσε το '73" φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, φορείς, σωματεία συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Παράλληλα ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην οποία βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

molot9

Τα επεισόδια

Νεαροί πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην οδό Στουρνάρη, δίπλα από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί έκλεισαν όλους τους γύρω δρόμους με σκοπό τυχόν επεισόδια να περιοριστούν στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα μέσα στο Πολυτεχνείο παρέμεναν αρκετά άτομα (50-100 περίπου), ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί γύρω από αυτό.

Σχεδόν ταυτόχρονα, μεγάλης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από μεμονωμένες ομάδες κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Προπηλακίστηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την πρεσβεία

Αντιμέτωπα με διαδηλωτές βρέθηκαν λίγα λεπτά πριν από τις επτάμισι το απόγευμα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έπαιρναν μέρος στην πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου με το μπλοκ του κυβερνώντος κόμματος.

molot12

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Οι άγνωστοι, αφού έσπασαν θρανία, έβαλαν οδοφράγματα επί της οδού Εγνατία και έβαλαν φωτιά.

Μια μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ και άναψε μικρή εστία φωτιάς με πλαστικά στην πύλη εμπορίου της Έκθεσης.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο της ρεύματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:56 - 17 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.