ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σαφάρι» των αρχών στα μαύρα ταμεία του Ρουβίκωνα

12:11 - 18 Νοε 2018 | Ειδήσεις
«Σαφάρι» των αρχών στα μαύρα ταμεία του Ρουβίκωνα
Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται σχέδιο των ελληνικών διωκτικών αρχών προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην αναρχική ομάδα "Ρουβίκωνας", του οποίου οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θυμίζει το σχέδιο σύλληψης του μαφιόζου Αλ Καπόνε, ο οποίος, αν και διέπραξε δεκάδες φόνους (και "παρήγγειλε" άλλους τόσους), τελικά συνελήφθη για φοροδιαφυγή.

Όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή της Κυριακής", το σχέδιο των αρχών, ένα υπόμνημα 80 σελίδων, εξετάζεται ήδη από ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ και προβλέπει τον ενδελεχή έλεγχο των "μαύρων" ταμείων της αναρχικής συλλογικότητας.

Στο επίκεντρό του, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, τίθενται οι έρανοι και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο "Ρουβίκωνας" για την οικονομική του ενίσχυση, δίχως τα χρήματα αυτά να υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο. Επίσης, ο "Ρουβίκωνας" χρησιμοποιεί τον κατειλημμένο χώρο "Βοξ" στα Εξάρχεια, τον οποίο επισκέπτονται δεκάδες άτομα. Οι υπεύθυνοι του "Βοξ" σερβίρουν ποτά στους επισκέπτες χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις, ενώ οι εκεί εργαζόμενοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Για τη διενέργεια αυτών των ελέγχων, προβλέπεται να συνεργαστούν η Οικονομική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για το "Ξέπλυμα", πέραν της Κρατικής Ασφάλειας, που θα αναλάβουν να βεβαιώσουν στα μέλη της αναρχικής ομάδας φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.