ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ένωση Εισαγγελέων υπερασπίζεται την απόφαση για την καθαρίστρια

15:37 - 23 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπερασπίζεται την απόφαση για ποινή φυλάκισης 10 ετών στην καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει απολυτήριο δημοτικού για να διοριστεί στο Δημόσιο. Ουσιαστικά ισχυρίζονται πως ο νόμος δεν τους άφηνε περιθώρια για να λάβουν διαφορετική απόφαση.

Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και την εφαρμογή των Νόμων που θεσπίζονται από τη νομοθετική εξουσία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, επισημαίνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση ποινικού δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε στην καταδικασθείσα για παράβαση του νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου (ν. 1608/1950) καθαρίστρια του Βόλου δεκαετή κάθειρξη.

Όπως σημειώνουν οι εισαγγελείς, ο συγκεκριμένος νόμος, «κατάλοιπο μιας άλλης εποχής, με έντονες κατά καιρούς επικρίσεις από θεωρητικούς και εφαρμοστές του δικαίου», απειλεί στη διακεκριμένη του μορφή, όπως στην κριθείσα περίπτωση, ποινή ισόβιας κάθειρξης και σε περίπτωση αναγνώρισης ελαφρυντικών περιστάσεων, ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα 10 ετών.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί, στα πλαίσια της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή.

Κατά συνέπεια, η έκφραση υπονοιών κατά των εφαρμοστών του δικαίου από οποιονδήποτε είναι πρόδηλα εσφαλμένη και δυσχεραίνει τον επιστημονικό διάλογο για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, όταν αυτές είναι αναγκαίες» αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:21 - 23 Νοε 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.