ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Ιερώνυμου κατά «δελφίνων» Μητροπολιτών

17:22 - 23 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Μία ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή από τον Κώστα Γαβρόγλου, από τον οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις πως θα προφυλαχθούν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιερέων, παρότι δεν θα λογίζονται πια ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος άφησε να εννοηθεί ότι οι «αντάρτες» Ιεράρχες δεν αντέδρασαν επί της ουσίας, αλλά με ενδεχόμενο κίνητρο προσωπικές επιδιώξεις που αφορούν τον αρχιεπισκοπικό θώκο.

«Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η Ιεραρχία;» αναρωτήθηκε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Ερωτηθείς απο δημοσιογράφους για Μητροπολίτες που τυχόν... βιάζονται για την κούρσα της διαδοχής, για τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ως εξής: «Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις;».

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πάντως ότι ακόμα κι αν υπάρχει αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του από μερίδα της Ιεραρχία εκείνος πιστεύει στο έργο του και «αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.