ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις οι προφυλακιστέοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού

13:34 - 01 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Τέσσερις οι προφυλακιστέοι του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού
Τέσσερις από τους 16 κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι τώρα για την πολύκροτη υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες που ξεκίνησαν χθες το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Σήμερα Σάββατο θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή και η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν άλλοι 12 κατηγορούμενοι, οι οποίοι εμφανίζονται από τις αρχές να είχαν περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση.

Μεταξύ άλλων, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα και ισχυρίστηκε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να  ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, γνωστού από την τηλεόραση ενεχυροδανειστή.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδερφος του πρώτου. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως βρίσκεται στη χώρα μας δύο χρόνια και ισχυρίστηκε ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν στη φυλακή φέρονται να είχαν τον ρόλο του "γυρολόγου" και του συνοδού του χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.