ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Έγγραφο της ΑΑΔΕ ανατρέπει την υπόθεση!

14:47 - 04 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Έγγραφο της ΑΑΔΕ ανατρέπει την υπόθεση!
Ανατροπή δεδομένων φέρνει στην υπόθεση της φερόμενης οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, έγγραφο της ΑΑΔΕ που αναφέρει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Το έγγραφο αυτό επικαλούνται οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης και ζητούν την άμεση αποφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, με αυτό το χαρτί, το βασικό αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας παραμένει στον αέρα, συμπαρασύροντας όμως και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων καταθέτουν αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης, ενώ δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι και αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της, μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων, που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων.
Πρόκειται ασφαλώς για πληροφορίες που μπορεί να ανατρέψουν πλήρως τα δεδομένα της υπόθεσης, που θυμίζουμε πως είχε υπογραμμίσει και η κυβέρνηση ως πολύ σημαντική, με τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά γι' αυτήν από το βήμα της Βουλής.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 04 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.