ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούγιας για Ριχάρδο: Η Αστυνομία παραπλάνησε τον Πρωθυπουργό

16:19 - 04 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Κούγιας για Ριχάρδο: Η Αστυνομία παραπλάνησε τον Πρωθυπουργό
Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν τις αμέσως επόμενες ώρες οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης για κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς έγγραφο της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής δασμών για πώληση χρυσού στην Τουρκία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ριχάρδου Μυλωνά, κ. Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για δικαίωση και τόνισε πως η Αστυνομία, που ερευνούσε την υπόθεση παραπλάνησε και τον Πρωθυπουργό που είχε αναφερθεί για το θέμα στη Βουλή.

«Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα διατυπώσει τη νομική άποψη ότι δεν υπάρχουν αδικήματα στην υπόθεση αυτή: δεν υπάρχει το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει νομιμοποίηση εσόδων. Δυστυχώς για τον εντολέα μου η διωκτική αρχή, δηλαδή η αστυνομία παραπλάνησε και τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, παραπλάνησε και τον εισαγγελέα που άσκησε τη δίωξη και για λίγες ώρες παραπλάνησε και την κυρία ανακρίτρια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο της ΑΑΔΕ βεβαιώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι. Κατόπιν αυτού και σύμφωνα πάντα με νομικούς κύκλους το βασικό αδίκημα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας παραμένει στον αέρα, συμπαρασύροντας όμως και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.