ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έδειραν στη φυλακή τον 19χρονο κατηγορούμενο δολοφόνο της φοιτήτριας

13:33 - 11 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Έδειραν στη φυλακή τον 19χρονο κατηγορούμενο δολοφόνο της φοιτήτριας
Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές Αυλώνα, όπου κρατείται, φέρεται να έπεσε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκρατούμενοί του παραβίασαν το κελί του και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα ο 19χρονος να μεταφερθεί σε κέντρο υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Eυαγγελισμός».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο 19χρονος εισήχθη χθες Δευτέρα στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το υπουργείο, χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο.

 Σύμφωνα με το υπουργείο, ο 19χρονος κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή, ενώ το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Σε ανακοίνωσή του για τον ξυλοδαρμό από κρατούμενους του 19χρονου, το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση, τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς».

Ο 19χρονος θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.