ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονος προβληματισμός στις Αρχές για την έκρηξη στο Κολωνάκι

09:12 - 28 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Έντονος προβληματισμός στις Αρχές για την έκρηξη στο Κολωνάκι
Έντονο προβληματισμό στις αρχές και ανησυχία στους πολίτες προκαλεί το «τυφλό» βομβιστικό χτύπημα, που σημειώθηκε χθες το πρωί έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, αλλά και η επιλογή νέου είδους στόχων από πλευράς των δραστών.

Για τον εντοπισμό των τελευταίων στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν μπει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στην περιοχή. Στόχος να διαπιστωθεί πώς ακριβώς έφτασαν στην είσοδο του ναού και προς τα πού διέφυγαν στη συνέχεια.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος.  Αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολό. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα προκαλεί ερωτήματα και ανησυχία για το εάν η συγκεκριμένη επίθεση ήταν μία «πρόβα» ενόψει μεγαλύτερου χτυπήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στην πόρτα του ναού υπήρχε ένα κουτί, που έγινε αντιληπτό όταν ο νεωκόρος άνοιξε την είσοδο. Δεν είχε αρχίσει ακόμη η Θεία Λειτουργία και δεν υπήρχε κόσμος μέσα στην εκκλησία. Ο νεωκόρος και ένας αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη της επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο. Δεν έλειψαν και τα βέλη κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για ζήτημα ασφάλειας στη χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 28 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.