ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Πολικό Εξπρές «Σοφία» από την Πέμπτη-Χιόνια και στην Αττική

09:20 - 02 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Καιρός: Πολικό Εξπρές «Σοφία» από την Πέμπτη-Χιόνια και στην Αττική
Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά από το βράδυ προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και δυνατούς ανέμους στα πελάγη.

Ειδικότερα, σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 03-01-2019

Την Πέμπτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά ηπειρωτικά, και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Μικρή εξασθένηση αναμένεται από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα στα βόρεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.