ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επελαύνει η... πολική Σοφία-Στα λευκά η μισή Ελλάδα

15:48 - 03 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Επελαύνει η... πολική Σοφία-Στα λευκά η μισή Ελλάδα
Δεκάδες περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά, καθώς η κακοκαιρία "Σοφία" συνεχίζει το πέρασμά της. Εκτός από τα ορεινά έχουμε χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές, ακόμα και κοντά στη θάλασσα! Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται και την Παρασκευή.

Χιόνια και τσουχτερό κρύο στη Μακεδονία

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει ήδη στον Χορτιάτη και στα γύρω ορεινά, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιόνι αναμένεται να πέσει και μέσα στην πόλη τις επόμενες ώρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων, σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου, διεξάγεται με αλυσίδες. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αλυσίδες χρειάζονται στους παρακάτω δρόμους:

Στη Φλώρινα χρειάζονται αλυσίδες από το 18ο έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κλεισούρας), από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο εθνικό και υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Στην Κοζάνη απαιτούνται αλυσίδες στην Εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Κοζάνης - Φλώρινας και παλαιό τμήμα), σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του δήμου Εορδαίας, στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και σε ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Θεσσαλία: Επί ποδός οι αρχές

Χιονόπτωση σημειώνεται και σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, χωρίς προς το παρόν να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στα «λευκά» έχουν ντυθεί το Λιβάδι Ελασσόνας, η Μελούνα, αλλά και τα Φάρσαλα, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί και στη πόλη της Λάρισας.

Χιονίζει αυτή την ώρα ακόμη και στις παραλιακές περιοχές του νομού Λάρισας, καθώς οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και στα παράλια της περιοχής του δήμου Αγιάς.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, όμως, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της Ελασσόνας, στην Επαρχιακή Οδό Ελάφου-Σκλήθρου και στην Επαρχιακή Οδό Μεγαλόβρυσου - Ανατολής.

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Καρδίτσας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, οι δρόμοι μέχρι τώρα είναι ανοιχτοί και η Π.Ε. Καρδίτσας βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, καθώς με 48 μηχανήματα συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο νομό Καρδίτσας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

 

  • Επ. Οδός Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)
  • Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)
  • Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)
  • Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα
  • Επ. Οδός Καρδίτσας - Άρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»
  • Επ. Οδός Μουζακίου - Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση 'Αγιος Νικόλαος)
  • Επ. Οδός Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

 

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η χιονόπτωση και σε ορεινές περιοχές της Μαγνησίας. Από το πρωί χιονίζει στα ορεινά του Αλμυρού, στον Κοκκινόβραχο, αλλά και στο Πήλιο, από το Κατηχώρι και ψηλότερα. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθεά Κολυνδρίνη, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής προβλήματα στο οδικό δίκτυο και κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 03 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.