ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα δικαστήρια ο Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis

10:53 - 11 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Στα δικαστήρια ο Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis
Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας της novartis και νυν κατηγορούμενο ςΝίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδάκης αναμένεται να δώσει την πρώτη δικαστική μάχη του προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα επικυρωθεί ή όχι η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος θα προσπαθήσει, με πολυσέλιδο υπόμνημα, να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να μην του απαγορευτεί τελικά η έξοδος από τη χώρα.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβάλει τον ισχυρισμό ότι η δίωξη σε βάρος του είναι αβάσιμη τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς στηρίζεται, όπως λέει, σε μία αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο.

Ο κ. Μανιαδάκης, ο οποίος σε συνέντευξη του έχει ισχυριστεί πως δέχτηκε πιέσεις  από τους εισαγγελείς προκειμένου να μιλήσει για τους κ. κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα, αναμένεται να επιχειρηματολογήσει υπέρ της θέσης του  ότι δεν είναι ύποπτος φυγής υπογραμμίζοντας πως ήταν παρών όποτε τον ζήτησε η δικαιοσύνη και εξακολουθεί να είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να σημειώνει πως αφού η δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη, η διάταξη για την απαγόρευση εξόδου που του έχει επιβληθεί πρέπει να αρθεί.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του, μετά το θόρυβο που ξεσήκωσε η ποινική δίωξη σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ο κ. Μανιαδάκης έχει μπροστά του έναν δύσκολο δικαστικό αγώνα. Η κατηγορία εξάλλου που τον βαρύνει η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος επισύρει, σε περίπτωση καταδίκης, ακόμη και ισόβια κάθειρξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.