ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγορευτικά στο Αιγαίο λόγω ισχυρών ανέμων

09:54 - 15 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Απαγορευτικά στο Αιγαίο λόγω ισχυρών ανέμων
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά γίνονται προς το παρόν τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η αλλαγές δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα περιλαμβάνει βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 8, στρεφόμενοι σε βόρειους τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός, τοπικά ισχυρός θα επικρατήσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια κατά τόπους ολικός.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.