ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κακουργηματική δίωξη σε 63χρονο για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

16:15 - 15 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Κακουργηματική δίωξη σε 63χρονο για απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές
Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της κυβέρνησης της Βουλής ασκήθηκε σε βάρος 63χρονου που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές, για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρότρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε  χωρίς δικηγόρο στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Όπως λέει, «με τρέχουν, γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Η σύλληψη του 63χρονου έρχεται λίγες μέρες μετά την εντολή που είχε δώσει, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Την έρευνα διενεργούσε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία και συνέλαβε τον κατηγορούμενο.

Για το θέμα αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.