ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

11:55 - 19 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στο Σύνταγμα, με το ραντεβού να έχει δοθεί στις δύο το μεσημέρι.

Η διοργανώτρια «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» έχει απευθύνει κάλεσμα «σε όλους Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας».

Μέλη της διοργανώτριας Επιτροπής για τη Μακεδονία, εκτιμούν ότι η συγκέντρωση θα έχει μεγάλη ισχύ, «ποντάροντας» σε  περισσότερα από 3.000 λεωφορεία εκ… βορρά. «Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η επιτροπή αναφέρει ότι: «Οι 81 βρέθηκαν. Τα Σκόπια έριξαν τίτλους τέλους. Η τελευταία πράξη της 'συμφωνίας' θα παιχτεί στην Ελλάδα, στη Βουλή των 'προθύμων'. Τέλος οι προφάσεις, τα αναχώματα και οι διχογνωμίες. Η Ιστορία καταγράφει τους βουλευτές που βάζουν το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την πατρίδα μας και τη Δημοκρατία, την οποία έχουν κουρελιάσει προκειμένου να παραδώσουν τα απαράδοτα».

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα είμαστε όλοι στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, καλώντας «κάθε βουλευτή ξεχωριστά και ειδικά από τους βουλευτές που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να καταψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων την εθνικά επιζήμια "Συμφωνία των Πρεσπών''».

Στο μεταξύ, σε αντισυγκέντρωση την Κυριακή στις 13.00 στα Προπύλαια καλεί ομάδα αναρχικών με ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και κεντρικό σύνθημα «καμία συμμετοχή - καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια».

«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Για την ασφάλεια των διαδηλωτών η ελληνική αστυνομία έχει προχωρήσει σε λεπτομερή σχεδιασμό προκειμένου όλα να προχωρήσουν ομαλά. Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί με τα κυβερνητικά κτίρια να φυλάσσονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, θα επιστρατευτούν drones και ελικόπτερα τα οποία θα παρατηρούν από ψηλά.

Στόχος είναι να μη βρεθούν διαδηλωτές δίπλα σε αντισυγκεντρώσεις ή ομάδες αντιεξουσιαστών που θα βρίσκονται κοντά στο σημείο ώστε να μην δημιουργηθεί ένταση.

Την ίδια ημέρα θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου να είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των κάτωθι οδικών αξόνων:

• Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,

• Λ. Βασ. Σοφίας , καθ' όλο το μήκος της,

• Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,

• Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,

• Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,

• Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,

• Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,

• Φειδιππίδου και Ρηγίλλης.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών. Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:56 - 19 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.