ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρίαμβος Τσιτσιπά επί του θρυλικού Φέντερερ στο Αυστραλιανό Open

17:31 - 20 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Θρίαμβος Τσιτσιπά επί του θρυλικού Φέντερερ στο Αυστραλιανό Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμής της επαγγελματικής καριέρας του, νίκησε στο Australian Open τον Ελβετό θρύλο του τένις, Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στα προημιτελικά της Μελβούρνης.

Στα προημιτελικά, ο νεαρός Τσιτσιπάς θα συναντήσει τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, ο οποίος άφησε εκτός (με 3-2) τον Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον «Βασιλιά» ήταν πολύωρος (διήρκεσε 3 ώρες και 46 λεπτά) και από τους συγκλονιστικότερους που έχουν διεξαχθεί, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το σκορ των τεσσάρων σετ, στη νίκη (με ανατροπή μάλιστα) του Έλληνα τενίστα με 3-1: 6-7 (11-13), 7-6 (7-3), 7-5 και 7-6 (7-5)!

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Φέντερερ, κάτοχος 6 τίτλων στη διοργάνωση και με 17 σερί νίκες στη Μελβούρνη, αποκλείστηκε από τον 4ο γύρο του Αυστραλιανού τουρνουά, μετά το 2003.

 «Είμαι χαρούμενος που τον αντιμετώπισα στο Hopman Cup. Πιστεύω πως έπαιξε πολύ καλά εκεί. Και εγώ το ίδιο. Ήταν ένας αγώνας υψηλής ποιότητας. Βέβαια αυτό στη Μελβούρνη θα είναι προφανώς διαφορετικό παιχνίδι», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Ρότζερ Φέντερερ για τον έλληνα αθλητή.

Επιπροσθέτως σημειώνεται πως ο έλληνας τενίστας απέκλεισε με 3-1 σετ τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, δινόντάς του το εισιτήριο για την επόμενη φάση στην οποία απέκλεισε και τον κορυφαίο ελβετό αθλητή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.