ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φεύγει ή εκδιώκεται ο έλληνας πρέσβης στο Στρασβούργο;

14:17 - 29 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Φεύγει ή εκδιώκεται ο έλληνας πρέσβης στο Στρασβούργο;
Με σημερινό του, πολύ ολιγόλογο μήνυμα, προς έναν σχετικά μικρό αριθμό αποδεκτών, ο επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Στρασβούργο, Στέλιος Περράκης, ανακοινώνει την αποχώρηση του από το πόστο του, στις αρχές Φεβρουαρίου 2019.

Προσκαλεί, μάλιστα, τους λιγοστούς φίλους και γνωστούς του, να προσέλθουν στις 6 Φεβρουαρίου στην πρεσβευτική κατοικία, για να τον …αποχαιρετήσουν!

Παρόλο που στην ολιγόλογη πρόσκληση δεν αναφέρονται οι λόγοι της «αποχώρησης» του Στέλιου Περράκη από την θέση του επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Στρασβούργο, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και κυρίως πράξεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ομιλούν όχι για «αποχώρηση» αλλά για άρον-άρον εκδίωξη.

Στην θέση του, λένε, τον διατηρούσε «με νύχια και με δόντια» ο έκπτωτος πλέον Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Κοτζιάς, που δεν άφηνε τις «αμαρτίες» του πρέσβη να φθάνουν στ’ αυτιά των υψηλών κλιμακίων του Μαξίμου.

Σ’ αυτές συγκαταλέγονται, η πρωτοφανής του ενέργεια να καταφερθεί , εγγράφως, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εναντίον υπαλλήλων του Οργανισμού, που κατηγόρησε ευθέως ότι διοχετεύουν πληροφορίες στον Τύπο.

Η προσπάθεια του αυτή, που έπεσε στο κενό χάρη στην αντίδραση υψηλόβαθμων στελεχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκάλεσε μία σειρά αντιδράσεων που έφθασαν σε επίπεδο της Επιτροπής Υπουργών του Οργανισμού, όπου συμμετείχε ο Στέλιος Περράκης.

Αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο, υπογραμμίζουν οι «πηγές» μας, η δραστηριότητα του Στέλιου Περράκη ήταν από πενιχρή έως ανύπαρκτη, καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες για αντικαταστάτης του προορίζεται ο Πάνος Μπεγλίτης, πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις Γεωργίου Παπανδρέου και μέλος της ΔΗΜΑΡ από το 2013.

Ακολουθεί η πρόσκληση που απέστειλε, μέσω της γραμματέως του ο πρέσβης και η οποία, βέβαια, δεν είχε παραλήπτη τον υπογράφοντα.   

From: RABOTAS Dimitra

Sent: mardi 29 janvier 2019 10:00

To: ATHANASSIADOU Sophie; BALOGLOU-LAURENT Eftichia; BOTSOGLOU Eliza; CHATZIPETROU Katerina; GIAKOUMOPOULOU Evgenia; GKAGKATSI Afroditi; KAKAVIATOS Panos; KALAMARAS Ilias; KEFALLONITOU Ermioni; KITSOU-MILONAS Irene; LAZANA Aikaterini; PAPADOPOULOS Charalambos; PARASCHOS Sotirios; PARATZI Georgia; PETROPOULOU Athanasia; TOUTOUKIS Nikolaos; TSELIOU Evrydiki; TSETSEKOU Eleni; TSIOUNTALAS Constantina; VARFI Xheni; VRATSIDA Evangelia

Subject: RP GRECE

 BONJOUR,

Nous vous prions de trouver ci-joint une invitation pour le mercredi, 6 février 2019 de 18h00 à 20h00 (à la Résidence, 21, Boulevard de l’Orangerie), pour dire au revoir et partager un moment de convivialité avec l’Ambassadeur Stelios PERRAKIS, qui va quitter ses fonctions à Strasbourg.

 Merci d’avance de faire le nécessaire.

Bien cordialement.

 Dimitra Rabotas

Secrétariat

Ambassadeur Stelios PERRAKIS

Représentant Permanent de la Grèce

auprès du Conseil de l’Europe

 

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 29 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.