ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τηλεοπτικές άδειες: Εξάμηνη παράταση για την αποπληρωμή της 2ης δόσης

20:30 - 29 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Τηλεοπτικές άδειες: Εξάμηνη παράταση για την αποπληρωμή της 2ης δόσης
Τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση με την οποία δίνει εξάμηνη ανάσα στους ιδιοκτήτες καναλιών για να πληρώσουν την δεύτερη δόση για την αποπληρωμή του συνολικού τιμήματος που θα καταβάλλουν για τις άδειες εκπομπής.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος προέβλεπε την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 15 ημερών από τη λήξη του διαγωνισμού και κάθε Ιανουάριο τις υπόλοιπες εννιά δόσεις. Με την νέα ρύθμιση αντί Ιανουαρίου οι υπόχρεοι θα καταβάλλουν το ποσό έως τις 15 Μαΐου.

Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.


«Η τροπολογία έχει καταγραφεί με ώρα 17:50. Φέρνετε τροπολογίες στη λήξη της συνεδρίασης για να μην γίνει συζήτηση», είπε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ και πρόσθεσε «Φέρνετε αυτήν την τροπολογία την ώρα που ο Χουλιαράκης και το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει τα αποθεματικά των ταμείων για να δώσετε παροχές».

 

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος είπε «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν για πρώτη φορά για τις συχνότητες. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα. Τώρα η αντιπολίτευση βγαίνει ευαίσθητη γιατί δεν πληρώνουν οι καναλάρχες;» και συνέχισε ότι «Δίνουμε μια διευκόλυνση γιατί ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός. Η ρύθμιση είναι ανώδυνη. Δεν αναβάλλεται καμία δόση. Εσείς της αντιπολίτευσης αφήσατε καθαρό αποτύπωμα γιατί δεν κάνατε ποτέ διαγωνισμό και όταν εμείς το επιχειρήσαμε, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι προστάτες των καναλαρχών. Εμείς εισπράξαμε 25 εκατ. ευρώ από τέλη συχνοτήτων και 175 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.