ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γερμανικός τύπος σχολιάζει τι κρύβεται στην απεργία εξεταστών οδήγησης

12:31 - 04 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Ο Γερμανικός τύπος σχολιάζει τι κρύβεται στην απεργία εξεταστών οδήγησης
Το ζήτημα των απεργιών των εξεταστών οδήγησης κέντρισε το ενδιαφέρον του γερμανικού τύπου.

«Η κυβέρνηση καταπολεμά τη δωροδοκία στις εξετάσεις οδήγησης» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Badische Zeitung στο οποίο αναφέρεται ότι «Τα μαθήματα οδήγησης έχουν ολοκληρωθεί και η εξέταση οράσεως ήταν επιτυχής. Παρ' όλα αυτά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες περιμένουν να δώσουν εξετάσεις οδήγησης» σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Η Deutsche Welle μεταδίδει ότι από τον Οκτώβρη του 2018 οι εξεταστές οδήγησης στην Ελλάδα απεργούν. Επίσημα ζητούν να τους πληρωθούν οι υπερωρίες. Στην πραγματικότητα όμως, κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτό «η κυβέρνηση καταπολεμά τη δωροδοκία στις εξετάσεις οδήγησης. Οι εξεταστές όμως δείχνουν να προτιμούν να διατηρήσουν αυτή την πρακτική», συνεχίζει το δημοσίευμα.

 

«Στην Ελλάδα σχεδόν όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα, ακόμη κι όταν κανείς δεν κάνει λάθη στην οδήγηση και το παρκάρισμα, "κόβεται" στις εξετάσεις. Εκτός εάν έχει μαζί του ένα ‘φακελάκι' για τον εξεταστή», σχολιάζει ο αρθρογράφος.

 

«Έτσι ονομάζουν οι Έλληνες έναν φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα που επιταχύνει τις διαδικασίες στις υπηρεσίες», εξηγεί. «40 με 50 ευρώ πρέπει κανείς να πληρώσει για να λαδώσει στην εξέταση για μηχανάκι και τουλάχιστον 200 ευρώ παίρνουν οι εξεταστές για το δίπλωμα οδήγησης Ι.Χ.. Στην πράξη αυτό γίνεται κάπως έτσι: ο δάσκαλος οδήγησης παίρνει τα χρήματα και τα δίνει στον εξεταστή, κρατώντας συχνά και μια ‘προμήθεια' για τον εαυτό του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.