ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη- Πού ισχύουν απαγορευτικά

09:49 - 05 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη- Πού ισχύουν απαγορευτικά
Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Ήδη παρουσιάζονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Πελοπόννησο και την Κρήτη, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νότια της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 9 και πιθανώς 10 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Άνω κάτω τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Εκτός… λειτουργίας βρίσκεονται τα δρομολόγια για Κυκλάδες από Πειραιά και από Ραφήνα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Κανονικά μέχρι στιγμής εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, αλλά και από το Λαύριο.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Ρίου - Αντίρριου και Καβάλας - Πρίνου - Θάσου.

Παράλληλα, ανεκτέλεστο λόγω κρίσης του πλοιάρχου έμεινε το πρωινό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.