ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές 2020: Αύξηση της εξεταστέας ύλης σε τέσσερα μαθήματα

13:27 - 22 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Πανελλαδικές 2020: Αύξηση της εξεταστέας ύλης σε τέσσερα μαθήματα
Αύξηση της εξεταστέας ύλης σε τέσσερα μαθήματα για τις πανελλαδικές του 2020, ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''τα Νέα'', το υπουργείο ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη ενός μαθήματος που δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη και ότι θα εξετάζεται πανελλαδικά, της κοινωνιολογίας.

 

Ο υπουργός Παιδείας ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη στα δέκα μαθήματα που θα εξετάζονται πανελλαδικά την επόμενη χρονιά, πριν η νέα μορφή των εξετάσεων ψηφιστεί στη Βουλή.

 

«Η κοινή λογική μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή την απόφαση μόνο με μία λέξη: παραλογισμός», σχολιάζει στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Γιάννης Τυρλής. Η ύλη αυξάνεται στα Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας καθώς αυξάνονται και οι ώρες διδασκαλίας τους. Μεταξύ αυτών, ανακοινώνεται και η ύλη στην περίφημη Κοινωνιολογία, η οποία θα αντικαταστήσει τα Λατινικά και για την οποία δεν υπάρχει ακόμα βιβλίο. Καθώς δεν υπάρχει βιβλίο για την Κοινωνιολογία της Γ' Λυκείου, ο υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει διδακτέα ύλη από συρραφή κεφαλαίων των βιβλίων που υπήρχαν ως αυτή την χρονιά στη Β΄και Γ΄Λυκείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.