ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΕΠΕ: Επιτέλους αποτελεσματική αξιοποίηση του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια

17:22 - 22 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
ΣΕΕΠΕ: Επιτέλους αποτελεσματική αξιοποίηση του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) σε σχέση με τους ελέγχους της ΑΑΔΕ.

«Μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και πίεσης για λήψη μέτρων κατά του λαθρεμπορίου, επιτέλους υπάρχει αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια» σημειώνει σχετικά ο ΣΕΕΠΕ.

 

 Όπως επισημαίνει, από τα περίπου 6.000 πρατήρια που λειτουργούν στη χώρα, επιλέχθηκαν 546 για έλεγχο το 2018 (περίπου το 10% του συνόλου των πρατηρίων), κατόπιν ανάλυσης πληροφοριών από το σύστημα εισροών-εκροών. Η επιλογή αυτών των πρατηρίων έγινε με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας. Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 181 πρατήρια, που αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου των πρατηρίων, δηλαδή 3 στα 100 πρατήρια.

 

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως προτεραιότητα για τον κλάδο είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κάθε παρανομίας στα καύσιμα. Συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της χώρας, καθώς και της ολοκλήρωσης και εφαρμογής όλων των μέτρων που έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΑΑΔΕ ή έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί» αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.